Wat kun je met een Bananenschil

Mode, gezondheid, wonen en meer
Gebruikersavatar
Grembel
Berichten: 4298
Lid geworden op: Di Jun 23, 2015 7:22 am

Wat kun je met een Bananenschil

Berichtdoor Grembel » Ma Aug 17, 2015 12:49 pm

De banaan zelf is erg gezond, maar het blijft niet bij de banaan zelf alleen! Wist je dat de bananenschil ook heel waardevol is?

In de banaan vind je allerlei belangrijke voedingstoffen zoals mineralen en vitamines. Natuurlijk is dit niets nieuws voor je, maar wist je dat de schil van een banaan ook boordenvol belangrijke voedingstoffen zit?

De bananenschil kan je voor van alles gebruiken, dus gooi de schil niet meer weg als je volgende keer een banaan eet! Vreemd? Nee hoor, het is alleen maar goed om een bananenschil te gebruiken! Maar waar kan je de schil dan voor gebruiken? Lees verder om je te laten verwonderen voor welke kwalen en huishoudklusssen je de bananenschil allemaal kunt gebruiken!
Verschillende bananenschillen op elkaar

Vervelende kwaaltjes bestrijd je met de bananenschil!

De vrucht banaan verzorgt je lichaam van binnenuit, maar de schil van de banaan kan je lichaam ook nog eens van buitenaf verzorgen! Sommige mensen beweren dat een bananenschil eetbaar is en supergezon. Dat een bananenschil gezond is, geloof ik wel, maar om hem ook op te eten? Nee dank je. Ik hou het erbij dat de schil het best de buitenkant van je lichaam verzorgt. In onderstaande bananenschiltips lees je waarvoor deze nuttig kan zijn.

Nooit meer jeukende muggenbeten!

Altijd last van jeukende muggenbeten in de zomer? Het is niet meer nodig om dure anti-jeuk middeltjes bij een apotheek te kopen, maar gebruik de bananenschil! Om de muggenbeet te laten stoppen met jeuken, wrijf je met de binnenkant van de bananenschil over de jeukende muggenbeet. De muggenbeet zal stoppen met jeuken. Als de muggenbeet weer begint met jeuken, wrijf je gewoon weer opnieuw met een schil over de muggenbeet. Hoe simpel kan het zijn?!

Lastige splinters zijn verleden tijd!

Splinters kunnen met een pincet verwijderd worden, maar soms lukt dat niet. Toch wil je de splinter weg hebben want hij is pijnlijk! Wat doe je dan? Pak een bananenschil en snij er een stukje af! Plak het stukje bananenschil met de binnenkant op de splinter. De bananenschil helpt om de splinter los te weken en als je geluk hebt, gaat de splinter er na een tijdje zelfs uit!

Kleine wondjes worden behandeld met een bananenschil

Iedereen heeft wel eens een klein wondje. Als je de binnenkant van de schil over de wond wrijft, zal het sneller drogen en minder snel een litteken achterlaten.

Bananenschil voor hoofdpijn en rimpels

Vrouw met hoofdpijnEen paracetamol is niet meer nodig als je de volgende keer hoofdpijn hebt, de bananenschil werkt ook goed! Pureer de schil van de banaan in de blender en smeer de puree op je voorhoofd. Last van rimpels? Smeer de bananenschilpuree dan ook gelijk over eventuele rimpels!

Wratten verdwijnen echt!

Wratten zien er niet mooi uit op de huid. Wratten kan je kwijtraken door elke avond, voordat je gaat slapen, de wrat in te wrijven met de binnenkant van de bananenschil. Je kunt ook een stukje bananenschil met de binnenkant tegen de wrat aan plakken en heel de nacht laten zitten. Herhaal dit elke avond totdat de wrat weg is. Na 7 tot 10 dagen zal je zien dat de wrat al kleiner is geworden.

Handige bananenschiltips in het huishouden

Bananenschillen zijn niet alleen handig voor kwaaltjes van het lichaam, je kunt de bananenschil ook voor andere doeleinden in het huishouden gebruiken! Het klinkt misschien raar, maar het is wel effectief! Lees hieronder een paar tips die je in het huishouden kunt gebruiken.

Tip 1, schoenenpoets

Je leren schoenen zullen weer mooi glanzen als je ze inwrijft met de binnenkant van een bananenschil en daarna met een zachte doek poetsen totdat het glimt.

Tip 2, leren meubels en zilverwerk zal weer mooi glanzen

Zilveren doos oppoetsen met een bananenschilNet als de schoenen, zullen leren meubels en zilverwerk weer glanzen als je ze eerst inwrijft met de binnenkant van een bananenschil en daarna oppoetst totdat het glanst. Voordat je de hele bank inwrijft met banaan, is het aan te raden om eerst op een onopvallend stukje leer te testen of de banaan geen andere reacties geeft.

Tip 3, last van doffe planten of bladluis?

Zijn je planten een beetje dof geworden? Gebruik dan niet de plantenspray, maar een bananenschil! Wrijf met de binnenkant van de bananenschil de stof van de blaadjes en je hebt weer een heerlijk frisse schone plant. Bladluizen zullen met de noorderzon vertrekken als je stukjes schil 2 cm onder de grond bij de stam begraaft.

Bewaar de bananenschillen

Je hebt natuurlijk niet altijd een bananenschil nodig, maar dat is geen ramp! Een bananenschil kan je gemakkelijk bewaren in de diepvries. Snij de schillen in makkelijk bruikbare stukken en leg ze naast elkaar op een bord of plankje. Leg het bord of plankje met de schillen in de diepvries en laat ze ongeveer 2 uur vriezen. Na 2 uur kan je de schillen uit de diepvries halen en in een diepvrieszakje doen en alles kan weer terug de diepvries in. Op het moment dat je een bananenschil nodig hebt, heb je er direct 1 binnen handbereik!

De bananenschil is 100 % natuurlijk en goedkoop

Het is altijd goed om natuurlijke producten te gebruiken in plaats van chemische producten. Vervang de chemische oppoetsmiddelen liever met een bananenschil. Bananenschillen zijn niet alleen helemaal natuurlijk, maar ook een stuk goedkoper dan chemische middelen, echt het proberen waard! De bananenschil wordt helaas niet vaak gebruikt, maar hopelijk komt daar in de toekomst verandering in! Ik gebruik de bananenschil in elk geval al regelmatig. Het is eigenlijk heel zonde om zo’n goed product ongebruikt weg te gooien.
Multifunctionele bananenschil

Nog een laatste tip

Neem de volgende keer als je een wandeling of fietstocht maakt, een paar bananen mee. Zo heb je altijd iets te eten bij je wat direct veel energie geeft en daar zit dan meteen een eerste hulp middel bij!

Bron: http://www.banaangezond.nl/bananenschil/

ons Ien
Berichten: 7256
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 6:50 am

Re: Wat kun je met een Bananenschil

Berichtdoor ons Ien » Ma Aug 17, 2015 1:35 pm

wij worden hartstikke wijzer door jou.
geluk is geloven in geluk

Gebruikersavatar
wild flower
Berichten: 7789
Lid geworden op: Do Jun 18, 2015 10:41 pm

Re: Wat kun je met een Bananenschil

Berichtdoor wild flower » Ma Aug 17, 2015 1:39 pm

Wist niet dat je er zoveel mee kon doen :lol:
In de jaren 60 dachten hippies dat je gedroogde bananenschil kon roken. Donovan scoorde er zelfs een hit mee, ‘Mellow Yellow’.

Afbeelding

https://www.youtube.com/watch?v=64mb_hUOb4g
Afbeelding

Gebruikersavatar
Alie M
Berichten: 18746
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 10:39 am

Re: Wat kun je met een Bananenschil

Berichtdoor Alie M » Ma Aug 17, 2015 1:44 pm

Wat een leuk artikel, en wat kun je veel doen met de schil, ik heb altijd bananen gegeten zelfs in de tijd dat mensen zeiden dat je er dik van werdt, t is een heel gezonde vrucht! En nu moet je de schillen ook bewaren, top!
Afbeelding

boterbloempje 1
Berichten: 8647
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 9:24 am

Re: Wat kun je met een Bananenschil

Berichtdoor boterbloempje 1 » Ma Aug 17, 2015 2:59 pm

ik vind het een leuk artikel
vooral de tip dat je ze kan diepvriezen is mooi meegenomen.
ik eet ze wel graag maar dan het liefst als er geen sproetjes op zijn...
en in die warme dagen duurt dat niet lang eer er sproetjes verschijnen.

Gebruikersavatar
Renate
Berichten: 5312
Lid geworden op: Zo Jun 21, 2015 11:50 am

Re: Wat kun je met een Bananenschil

Berichtdoor Renate » Ma Aug 17, 2015 3:08 pm

Goeie tips! :)
Eigen risico neem ik aan? :lol:

Bananenschil is ook hele goeie rozenmest. :)
Afbeelding

Gebruikersavatar
wild flower
Berichten: 7789
Lid geworden op: Do Jun 18, 2015 10:41 pm

Re: Wat kun je met een Bananenschil

Berichtdoor wild flower » Ma Aug 17, 2015 5:11 pm

Je kunt ze ook leuk in je kapsel verwerken .....

Afbeelding
Afbeelding


Terug naar “Beauty en lifestyle”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast