Lookotje schreef:hier hadden we gyrosvlees, shoarmabroodjes (de jongens) en aardappelplakes uit de frituur en ijsbergsla erbij,
heerlijk grembel er ff uit. en nog lekker smullen ook.
ik heb nog nooit pompoensoep gegeten maar wil t wel eens proberen
ik heb gemaakt in de slowcooker maak kan ook in de pan, heerlijk, alleen was hij de laatste keer erg pittig, kwam omdat ik geen chilipasta meer had en Ah het niet meer verkoopt, vond ik handiger dan pepertje schoonmaken en malen. dus wat meer room en uiteindelijk nog wat kokosroom erbij.
Kruidige en pittige pompoensoep uit de slowcooker:
Ingrediënten:
+/- 1400 gram pompoen in blokjes/stukjes (Flespompoen of Hokkaido)
2 grof gesneden uien
3 tenen knoflook (gehalveerd) of 3 theelepels knoflookpasta
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 theelepel kerrie massala
2 theelepels garam massala
2 eetlepels geraspte kokos
1 theelepel citroenpeper
125 ml crème fraîche
1 liter (groente) bouillon (ik had 1 liter water en 2 kippenbouillonblokjes )
1 theelepel citroen peper (zeezout/peper/citroen)
1,5 theelepel chilipasta of 1-2 rode pepertjes
Bereiding:
Schil de pompoen en verwijder de pitten en snij de pompoen in stukjes
In een koekenpan de ui, pompoen en kruiden smoren in (kokos) olie, zodat alle kruiden lekker gaan geuren. Dit daarna in de slowcooker doen met de groentebouillon. Ik heb het 1 uur op high gedaan en 3 uur op low maar het kan ook 4,5 a 5 uur op low.
Prik na die tijd even in de pompoen om te kijken of deze goed zacht is.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Roer nu de crème fraîche er doorheen en heel belangrijk; PROEF de soep..
Voeg naar wens nog extra peper/zout of andere kruiden toe.
Geen slowcooker, dan kan het ook in de pan, de bouillon toevoegen in de pan na het aanbakken van de pompoen/ui/kruiden en zo’n 1,5 uur laten sudderen. Als laatste de crème fraîche erdoorTips/variatie:
Ik heb Italiaanse kruiden in mijn kruidenmolen fijn gemalen, dan krijg je een soort poeder. Ik hou namelijk niet van de tijm takjes in mijn mond.
Ik maak de pompoen pitten schoon en zet ze daarna, in een glazen schaaltje, op de verwarming te drogen. Zeker met huisdieren zoals een gerbil of vogel, goedkope manier en hier heel favoriet
Ik heb een slowcooker 3,5 liter gebruikt en mijn flespompoen was ongeschild rond de 1500 gram