Pagina 18 van 18

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Geplaatst: Ma Jan 29, 2018 11:48 pm
door Grembel
ellyd schreef:VERSTOPTE ZALM UIT DE OVEN
40 gr boter of 4 eetlepels olie, voor het invetten,
4 lasagnevellen,
400 gr verse zalm,
2 eetlepels mosterd met tuinkruiden,
100 gr gerookte zalm,
1 venkelknolletje.
sap van een flinke sinaasappel,
125ml creme fraiche of room,
1 flinke bol buffelmozzarella, in plakjes. ( ik pak philadelphia)

Verwarm de oven voor op 200 C.Vet de pannetjes in met olie of boter.
Kook de lasagnevellen in ca. 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
Leg in elk pannetje een lasagnevel; laat de helft over de rand hangen.
Bestrijk de zalm met de mosterd en wikkel er gerookte zalm omheen.
Was venkel en rasp deze grof. Verdeel de venkel over de pannetjes
en verdeel er het sinaasappelsap en de creme fraice over.
Leg hierop het pakketje gerookte zalm en sla de overhangende helft van het
lasagnevel eroverheen. Verdeel de mozzarella over de bovenkant.
Doe de deksels op de pannetjes en stoof de zalm in ongeveer 15 minuten gaar.

IPV venkel kan men ook spinazie gebruiken. Die snij je in dunne reepjes.

Smakelijk eten

is dit voor 4 pannetjes?

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Geplaatst: Di Jan 30, 2018 7:32 pm
door ellyd
Grembel schreef:
ellyd schreef:VERSTOPTE ZALM UIT DE OVEN
40 gr boter of 4 eetlepels olie, voor het invetten,
4 lasagnevellen,
400 gr verse zalm,
2 eetlepels mosterd met tuinkruiden,
100 gr gerookte zalm,
1 venkelknolletje.
sap van een flinke sinaasappel,
125ml creme fraiche of room,
1 flinke bol buffelmozzarella, in plakjes. ( ik pak philadelphia)

Verwarm de oven voor op 200 C.Vet de pannetjes in met olie of boter.
Kook de lasagnevellen in ca. 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
Leg in elk pannetje een lasagnevel; laat de helft over de rand hangen.
Bestrijk de zalm met de mosterd en wikkel er gerookte zalm omheen.
Was venkel en rasp deze grof. Verdeel de venkel over de pannetjes
en verdeel er het sinaasappelsap en de creme fraice over.
Leg hierop het pakketje gerookte zalm en sla de overhangende helft van het
lasagnevel eroverheen. Verdeel de mozzarella over de bovenkant.
Doe de deksels op de pannetjes en stoof de zalm in ongeveer 15 minuten gaar.

IPV venkel kan men ook spinazie gebruiken. Die snij je in dunne reepjes.

Smakelijk eten

is dit voor 4 pannetjes?

Ja voor 4 pannetjes

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Geplaatst: Wo Jan 31, 2018 9:15 am
door wild flower
ellyd schreef:Afbeelding


Wat een leuke pannetjes :D

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Geplaatst: Wo Jan 31, 2018 8:25 pm
door mama-inge
karbonadegoulash

benodigdheden:
- 4 schouderkarbonades (zonder bot) in blokjes.
- 100 gr. magere spekblokjes
- 2 uien in blokjes gesneden
- 2 rode en 1 gele paprika in blokjes gesneden.
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 100 ml rode wijn
- 100 ml runderbouillon van een blokje
(- creme fraiche, wat takjes verse tijm, zout en peper)

Bereiding:
* Bak de spekblokjes uit tot ze krokant zijn, voeg dan de blokjes karbonade toe en bak ze rondom mooi bruin.
* Doe de ui, paprikablokjes, paprikapoeder en knoflook erbij en bak die nog even mee.
Giet daarna de tomatenblokjes, rode wijn en bouillon erbij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
* Serveer de goulash in een diep bord met de tijmblaadjes en een lepel creme fraiche.
Voeg naar smaak peper en zouttoe.

Eten met rijst of aardappels.

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Geplaatst: Wo Jan 31, 2018 8:50 pm
door boterbloempje 1
mama-inge schreef:karbonadegoulash

benodigdheden:
- 4 schouderkarbonades (zonder bot) in blokjes.
- 100 gr. magere spekblokjes
- 2 uien in blokjes gesneden
- 2 rode en 1 gele paprika in blokjes gesneden.
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 100 ml rode wijn
- 100 ml runderbouillon van een blokje
(- creme fraiche, wat takjes verse tijm, zout en peper)

Bereiding:
* Bak de spekblokjes uit tot ze krokant zijn, voeg dan de blokjes karbonade toe en bak ze rondom mooi bruin.
* Doe de ui, paprikablokjes, paprikapoeder en knoflook erbij en bak die nog even mee.
Giet daarna de tomatenblokjes, rode wijn en bouillon erbij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
* Serveer de goulash in een diep bord met de tijmblaadjes en een lepel creme fraiche.
Voeg naar smaak peper en zouttoe.

Eten met rijst of aardappels.



Dit ga ik ook eens proberen.
Dankjewel voor het recept te delen.

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Geplaatst: Do Feb 01, 2018 9:07 am
door Renate
boterbloempje 1 schreef:
mama-inge schreef:karbonadegoulash

benodigdheden:
- 4 schouderkarbonades (zonder bot) in blokjes.
- 100 gr. magere spekblokjes
- 2 uien in blokjes gesneden
- 2 rode en 1 gele paprika in blokjes gesneden.
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 100 ml rode wijn
- 100 ml runderbouillon van een blokje
(- creme fraiche, wat takjes verse tijm, zout en peper)

Bereiding:
* Bak de spekblokjes uit tot ze krokant zijn, voeg dan de blokjes karbonade toe en bak ze rondom mooi bruin.
* Doe de ui, paprikablokjes, paprikapoeder en knoflook erbij en bak die nog even mee.
Giet daarna de tomatenblokjes, rode wijn en bouillon erbij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
* Serveer de goulash in een diep bord met de tijmblaadjes en een lepel creme fraiche.
Voeg naar smaak peper en zouttoe.

Eten met rijst of aardappels.



Dit ga ik ook eens proberen.
Dankjewel voor het recept te delen.


Klinkt zeker goed! Vooral zo'n scheutje rode wijn dat máákt zo'n gerecht echt af! :lol:

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Geplaatst: Do Feb 01, 2018 9:54 am
door ellyd
Renate schreef:
boterbloempje 1 schreef:
mama-inge schreef:karbonadegoulash

benodigdheden:
- 4 schouderkarbonades (zonder bot) in blokjes.
- 100 gr. magere spekblokjes
- 2 uien in blokjes gesneden
- 2 rode en 1 gele paprika in blokjes gesneden.
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 100 ml rode wijn
- 100 ml runderbouillon van een blokje
(- creme fraiche, wat takjes verse tijm, zout en peper)

Bereiding:
* Bak de spekblokjes uit tot ze krokant zijn, voeg dan de blokjes karbonade toe en bak ze rondom mooi bruin.
* Doe de ui, paprikablokjes, paprikapoeder en knoflook erbij en bak die nog even mee.
Giet daarna de tomatenblokjes, rode wijn en bouillon erbij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
* Serveer de goulash in een diep bord met de tijmblaadjes en een lepel creme fraiche.
Voeg naar smaak peper en zouttoe.

Eten met rijst of aardappels.



Dit ga ik ook eens proberen.
Dankjewel voor het recept te delen.


Klinkt zeker goed! Vooral zo'n scheutje rode wijn dat máákt zo'n gerecht echt af! :lol:

Lekker. Wel een flinke scheut

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Geplaatst: Do Feb 01, 2018 11:01 am
door mama-inge
Gewoon van alles wat extra er in.
Ik heb gewoon het hele zakje spekblokjes er in gedaan in plaats van die 100 gram.
En ook de wijn inderdaad, had een klein flesje, nou dan maar de helft er in.
Extra paprika en ui, smaakt allemaal prima.