Plaats hier jullie lekkere recepten

Gerechten, recepten en producten
ons Ien
Berichten: 7644
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 6:50 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor ons Ien » Di Jan 02, 2018 6:49 am

mmm
geluk is geloven in geluk

Gebruikersavatar
Alie M
Berichten: 18937
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 10:39 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Alie M » Di Jan 02, 2018 9:29 am

Ik denk dat ik die taart heel lekker vind!Ziet er heel mooi uit!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Renate
Berichten: 5312
Lid geworden op: Zo Jun 21, 2015 11:50 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Renate » Di Jan 02, 2018 11:44 am

mama-inge schreef:Afbeelding

Ingrediënten:
2 pakjes (400 g) bokkenpootjes
500 ml slagroom
5 tot 8 el advocaat (naar eigen smaak)
1 kant-en-klare taartbodem
4 zakjes vanillesuiker (of suiker en verse vanille)
2 zakjes klopfix

Verder nodig:
Een springvorm van ø 22 cm

Bereiding:
Vet de springvorm dun in met olie. Bekleed de bodem met bakpapier.
Halveer de bokkenpootjes uit een pak en zet deze rechtop tegen de rand van de springvorm. Snijd de taartbodem op maat zodat hij precies in het midden tussen de bokkenpootjes past en druk hem op de bodem.
Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker. Hak de overgebleven gehalveerde bokkenpootjes plus de helft van de bokkenpootjes uit het andere pak fijn. Spatel samen met circa 4 el advocaat (voeg meer advocaat toe als je dat lekker vindt) door de slagroom. Verdeel de slagroom over de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

Voor serveren:
Hak de overige bokkenpootjes grof en verdeel over de taart. Druppel eventueel nog wat advocaat over de bokkenpootjes. Verwijder de springvorm en serveer op een mooie serveerschaal.


Ik heb in plaats van de advocaat, vanillepudding gebruikt (van die kloppudding).
Dit is dan opkloppen zoals op het pakje staat en dan naar smaak toevoegen.
En heb de helft van de ingrediënten gebruikt omdat ik een kleinere springvorm had.


Mmmmjammie! :lol:
Afbeelding

Gebruikersavatar
mama-inge
Berichten: 16319
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 7:23 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor mama-inge » Di Jan 02, 2018 1:27 pm

Renate schreef:
mama-inge schreef:Afbeelding

Ingrediënten:
2 pakjes (400 g) bokkenpootjes
500 ml slagroom
5 tot 8 el advocaat (naar eigen smaak)
1 kant-en-klare taartbodem
4 zakjes vanillesuiker (of suiker en verse vanille)
2 zakjes klopfix

Verder nodig:
Een springvorm van ø 22 cm

Bereiding:
Vet de springvorm dun in met olie. Bekleed de bodem met bakpapier.
Halveer de bokkenpootjes uit een pak en zet deze rechtop tegen de rand van de springvorm. Snijd de taartbodem op maat zodat hij precies in het midden tussen de bokkenpootjes past en druk hem op de bodem.
Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker. Hak de overgebleven gehalveerde bokkenpootjes plus de helft van de bokkenpootjes uit het andere pak fijn. Spatel samen met circa 4 el advocaat (voeg meer advocaat toe als je dat lekker vindt) door de slagroom. Verdeel de slagroom over de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

Voor serveren:
Hak de overige bokkenpootjes grof en verdeel over de taart. Druppel eventueel nog wat advocaat over de bokkenpootjes. Verwijder de springvorm en serveer op een mooie serveerschaal.


Ik heb in plaats van de advocaat, vanillepudding gebruikt (van die kloppudding).
Dit is dan opkloppen zoals op het pakje staat en dan naar smaak toevoegen.
En heb de helft van de ingrediënten gebruikt omdat ik een kleinere springvorm had.


Mmmmjammie! :lol:


Heel erg lekker mmmmm

Gebruikersavatar
wild flower
Berichten: 8736
Lid geworden op: Do Jun 18, 2015 10:41 pm

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor wild flower » Wo Jan 03, 2018 11:03 am

We gaan Inge opgeven voor Heel Holland Bakt :lol:
Afbeelding
" El arte de vivir consiste en aprender a bailar en la lluvia en vez de esperar el sol."

Gebruikersavatar
Renate
Berichten: 5312
Lid geworden op: Zo Jun 21, 2015 11:50 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Renate » Wo Jan 03, 2018 12:24 pm

wild flower schreef:We gaan Inge opgeven voor Heel Holland Bakt :lol:


:lol: :lol:

Wedden dat ze gaat winnen? :D
Afbeelding

Gebruikersavatar
mama-inge
Berichten: 16319
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 7:23 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor mama-inge » Wo Jan 03, 2018 7:14 pm

:lol: echt niet.

Gebruikersavatar
ellyd
Berichten: 8154
Lid geworden op: Di Jun 30, 2015 8:06 pm

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor ellyd » Ma Jan 29, 2018 3:53 pm

VERSTOPTE ZALM UIT DE OVEN
40 gr boter of 4 eetlepels olie, voor het invetten,
4 lasagnevellen,
400 gr verse zalm,
2 eetlepels mosterd met tuinkruiden,
100 gr gerookte zalm,
1 venkelknolletje.
sap van een flinke sinaasappel,
125ml creme fraiche of room,
1 flinke bol buffelmozzarella, in plakjes. ( ik pak philadelphia)

Verwarm de oven voor op 200 C.Vet de pannetjes in met olie of boter.
Kook de lasagnevellen in ca. 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
Leg in elk pannetje een lasagnevel; laat de helft over de rand hangen.
Bestrijk de zalm met de mosterd en wikkel er gerookte zalm omheen.
Was venkel en rasp deze grof. Verdeel de venkel over de pannetjes
en verdeel er het sinaasappelsap en de creme fraice over.
Leg hierop het pakketje gerookte zalm en sla de overhangende helft van het
lasagnevel eroverheen. Verdeel de mozzarella over de bovenkant.
Doe de deksels op de pannetjes en stoof de zalm in ongeveer 15 minuten gaar.

IPV venkel kan men ook spinazie gebruiken. Die snij je in dunne reepjes.

Smakelijk eten

Gebruikersavatar
wild flower
Berichten: 8736
Lid geworden op: Do Jun 18, 2015 10:41 pm

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor wild flower » Ma Jan 29, 2018 4:11 pm

ellyd schreef:VERSTOPTE ZALM UIT DE OVEN
40 gr boter of 4 eetlepels olie, voor het invetten,
4 lasagnevellen,
400 gr verse zalm,
2 eetlepels mosterd met tuinkruiden,
100 gr gerookte zalm,
1 venkelknolletje.
sap van een flinke sinaasappel,
125ml creme fraiche of room,
1 flinke bol buffelmozzarella, in plakjes. ( ik pak philadelphia)

Verwarm de oven voor op 200 C.Vet de pannetjes in met olie of boter.
Kook de lasagnevellen in ca. 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
Leg in elk pannetje een lasagnevel; laat de helft over de rand hangen.
Bestrijk de zalm met de mosterd en wikkel er gerookte zalm omheen.
Was venkel en rasp deze grof. Verdeel de venkel over de pannetjes
en verdeel er het sinaasappelsap en de creme fraice over.
Leg hierop het pakketje gerookte zalm en sla de overhangende helft van het
lasagnevel eroverheen. Verdeel de mozzarella over de bovenkant.
Doe de deksels op de pannetjes en stoof de zalm in ongeveer 15 minuten gaar.

IPV venkel kan men ook spinazie gebruiken. Die snij je in dunne reepjes.

Smakelijk eten


Klinkt heerlijk Elly !
Afbeelding
" El arte de vivir consiste en aprender a bailar en la lluvia en vez de esperar el sol."

Gebruikersavatar
Grembel
Berichten: 4316
Lid geworden op: Di Jun 23, 2015 7:22 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Grembel » Ma Jan 29, 2018 5:16 pm

wild flower schreef:
ellyd schreef:VERSTOPTE ZALM UIT DE OVEN
40 gr boter of 4 eetlepels olie, voor het invetten,
4 lasagnevellen,
400 gr verse zalm,
2 eetlepels mosterd met tuinkruiden,
100 gr gerookte zalm,
1 venkelknolletje.
sap van een flinke sinaasappel,
125ml creme fraiche of room,
1 flinke bol buffelmozzarella, in plakjes. ( ik pak philadelphia)

Verwarm de oven voor op 200 C.Vet de pannetjes in met olie of boter.
Kook de lasagnevellen in ca. 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
Leg in elk pannetje een lasagnevel; laat de helft over de rand hangen.
Bestrijk de zalm met de mosterd en wikkel er gerookte zalm omheen.
Was venkel en rasp deze grof. Verdeel de venkel over de pannetjes
en verdeel er het sinaasappelsap en de creme fraice over.
Leg hierop het pakketje gerookte zalm en sla de overhangende helft van het
lasagnevel eroverheen. Verdeel de mozzarella over de bovenkant.
Doe de deksels op de pannetjes en stoof de zalm in ongeveer 15 minuten gaar.

IPV venkel kan men ook spinazie gebruiken. Die snij je in dunne reepjes.

Smakelijk eten


Klinkt heerlijk Elly !


jammie, dank je wel, ik ben blij met dit recept , ik ga het zeker uitproberen

Gebruikersavatar
Alie M
Berichten: 18937
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 10:39 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Alie M » Ma Jan 29, 2018 5:29 pm

Wat een leuk recept, dank je wel Elly!
Afbeelding

Tamina
Berichten: 964
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 10:01 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Tamina » Ma Jan 29, 2018 6:11 pm

Lekker recept ellyd

Gebruikersavatar
Renate
Berichten: 5312
Lid geworden op: Zo Jun 21, 2015 11:50 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Renate » Ma Jan 29, 2018 9:06 pm

ellyd schreef:VERSTOPTE ZALM UIT DE OVEN
40 gr boter of 4 eetlepels olie, voor het invetten,
4 lasagnevellen,
400 gr verse zalm,
2 eetlepels mosterd met tuinkruiden,
100 gr gerookte zalm,
1 venkelknolletje.
sap van een flinke sinaasappel,
125ml creme fraiche of room,
1 flinke bol buffelmozzarella, in plakjes. ( ik pak philadelphia)

Verwarm de oven voor op 200 C.Vet de pannetjes in met olie of boter.
Kook de lasagnevellen in ca. 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
Leg in elk pannetje een lasagnevel; laat de helft over de rand hangen.
Bestrijk de zalm met de mosterd en wikkel er gerookte zalm omheen.
Was venkel en rasp deze grof. Verdeel de venkel over de pannetjes
en verdeel er het sinaasappelsap en de creme fraice over.
Leg hierop het pakketje gerookte zalm en sla de overhangende helft van het
lasagnevel eroverheen. Verdeel de mozzarella over de bovenkant.
Doe de deksels op de pannetjes en stoof de zalm in ongeveer 15 minuten gaar.

IPV venkel kan men ook spinazie gebruiken. Die snij je in dunne reepjes.

Smakelijk eten



Dat klinkt goed zeg! Ik ben dol op zalm! Ook al is ie verstopt, ik vind hem toch! :lol:
Afbeelding

Gebruikersavatar
ellyd
Berichten: 8154
Lid geworden op: Di Jun 30, 2015 8:06 pm

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor ellyd » Ma Jan 29, 2018 9:09 pm

Renate schreef:
ellyd schreef:VERSTOPTE ZALM UIT DE OVEN
40 gr boter of 4 eetlepels olie, voor het invetten,
4 lasagnevellen,
400 gr verse zalm,
2 eetlepels mosterd met tuinkruiden,
100 gr gerookte zalm,
1 venkelknolletje.
sap van een flinke sinaasappel,
125ml creme fraiche of room,
1 flinke bol buffelmozzarella, in plakjes. ( ik pak philadelphia)

Verwarm de oven voor op 200 C.Vet de pannetjes in met olie of boter.
Kook de lasagnevellen in ca. 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
Leg in elk pannetje een lasagnevel; laat de helft over de rand hangen.
Bestrijk de zalm met de mosterd en wikkel er gerookte zalm omheen.
Was venkel en rasp deze grof. Verdeel de venkel over de pannetjes
en verdeel er het sinaasappelsap en de creme fraice over.
Leg hierop het pakketje gerookte zalm en sla de overhangende helft van het
lasagnevel eroverheen. Verdeel de mozzarella over de bovenkant.
Doe de deksels op de pannetjes en stoof de zalm in ongeveer 15 minuten gaar.

IPV venkel kan men ook spinazie gebruiken. Die snij je in dunne reepjes.

Smakelijk eten



Dat klinkt goed zeg! Ik ben dol op zalm! Ook al is ie verstopt, ik vind hem toch! :lol:

Het zijn pannetjes van 10cm doorsnede te koop bij xenos. Renate verstop de zalm en zoeken maar.
Ik vind het lekker

Gebruikersavatar
ellyd
Berichten: 8154
Lid geworden op: Di Jun 30, 2015 8:06 pm

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor ellyd » Ma Jan 29, 2018 9:16 pm

Afbeelding


Terug naar “Eten en drinken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten