Plaats hier jullie lekkere recepten

Gerechten, recepten en producten
Gebruikersavatar
wild flower
Berichten: 6969
Lid geworden op: Do Jun 18, 2015 10:41 pm

Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor wild flower » Vr Jun 19, 2015 4:39 pm

Afrikaanse bobotieschotel met gehakt , sperziebonen en rijst ( recept van mijn schoonzus ) :D

Wat heb je nodig ? ( 3 personen )

250-300 gram zilvervlies rijst
handje vol rozijnen
400-500 gram sperziebonen
350 gram rundergehakt
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 el water
1 el citroensap
2 groene appels
2 eieren
125 ml crème fraîche
1 tl mosterdzaad
2 tl kerrie
2 tl kurkuma
snufje zout en peper


Hoe maak je het ?

Verwarm de oven voor op 200 °C
Breng water aan de kook en kook hierin de sperziebonen 7-8 min
Verhit het rundergehakt in een pan en roer het rul .
Snij ondertussen de ui in stukjes
Pers de knoflook
Voeg de uien en knoflook toe aan het gehakt en bak dit ongeveer 3 min
Voeg water, crème fraîche , citroensap, mosterdzaad, kerrie, kurkuma, zout en peper toe en roer goed
Breng het mengsel aan de kook en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen
Schil de appels en snij die in blokjes .
Neem de pan van het vuur en roer de sperziebonen, appelstukjes en ei door de saus
Doe alles over in een ovenschaal .

Afbeelding

Zet de schaal met inhoud 25 minuten in de voorverwarmde oven .
Kook ondertussen de rijst met de rozijnen gaar
Serveer de saus met de rijst
Afbeelding

Gebruikersavatar
Renate
Berichten: 5003
Lid geworden op: Zo Jun 21, 2015 11:50 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Renate » Ma Jun 22, 2015 1:46 pm

Hotdogs

Wat heb je nodig voor deze unieke hotdog?

– Broodmix
– hotdogs
– gesneden kaas
– zwarte bonen
– olijven
Aan de slag!

Rol het brooddeeg uit in een rechthoek van ongeveer 12 cm bij 17 cm. Plaats een hotdog op het deeg en vouw het deeg over de hotdog heen. Het overtollige deeg aan het voorkant druk je een rond en plat om het hoofd van de hond te vormen, het deeg aan de achterkant rol je om zo een staart te maken. Pak nu nog een stukje deeg, hier maken we de oren mee. Rol het deeg in een rolletje en maak het midden iets dunner. Plaats het rolletje met het dunne gedeelte op de “nek” van je hotdog. Druk de oren een beetje plat om echte honden flaporen te maken. Maak nu 4 kleinere rolletjes om de poten van de hond te maken, druk deze tegen het deeg aan zodat ze goed vastzitten.

Bak de hotdog vervolgens in de oven (bekijk de baktijd van je brooddeeg voor de exacte baktijd en temperatuur) Gebruik kaas, zwarte bonen en olijven voor de ogen en neus.
Het resultaat, een échte hotdog om op te eten!

Afbeelding
Met dank aan hondenwoordenboek.nl
Afbeelding

Gebruikersavatar
ellyd
Berichten: 6845
Lid geworden op: Di Jun 30, 2015 8:06 pm

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor ellyd » Di Jul 14, 2015 9:29 pm

prosecco-cocktail met limoen

12 eetlepels citroensorbetijs
30 ml limoensap
120 ml ijskoude prosecco
4 partjes limoen

bereiden

laat het sorbetijs iets zachter worden
Schep het ijs in een ijkoude kom
(die even in de diepvries heeft gestaan)
en klop met de garde het limoensap erdoor
tot het ijs romig is.
Klop dan de prosecco er goed en snel doorheen.
Schenk de cocktail direct in hoge glazen
Zet er een rietje in en steek een partje limoen
op de rand van het glas
Afbeelding

Gebruikersavatar
mama-inge
Berichten: 14371
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 7:23 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor mama-inge » Wo Jul 15, 2015 11:19 am


Gebruikersavatar
Petrina
Berichten: 680
Lid geworden op: Zo Jun 21, 2015 1:56 pm

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Petrina » Wo Jul 15, 2015 11:26 am

Lekker en makkelijk, geen idee hoe het heet!


Nodig:
olijfolie
rijst
broccoli
zoetzure saus
smaq
uien

Bereiding:

Kook de rijst zoals aangegeven op het pak
Kook de brocolli bijna gaar
Snij de smaq in kleine blokjes en bak ze in een beetje olijfolie op.
Snij de uien in stukjes, fruit ze mee tot ze glazig zien in de pan bij de smaq
Voeg bij de smaq en uien mengsel de brocolli en zoetzure saus.
Serveer met rijst

Heerlijk!!
Laat je niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade met het goede!
www.schrijfgelukjes.blogspot.nl

Gebruikersavatar
wild flower
Berichten: 6969
Lid geworden op: Do Jun 18, 2015 10:41 pm

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor wild flower » Vr Jul 17, 2015 1:49 pm

Gevulde puntpaprika's uit de oven : ( heerlijk recept van Sonja Bakker )

Wat heb je nodig ?

4 zoete puntpaprika's
1 courgette
1 trosje bosuitjes
500 gram spinazie
3 tenen knoflook
100 gram feta
50 gram pijnboompitten
zout en peper
olijfolie

Hoe maak je het ?

- Verwarm de oven voor op 180 ºC.

- Snij met een kaasschaaf plakjes van de courgette af. Snipper de bosuitjes en snij de knoflook fijn. Zet een wokpan op het vuur, doe daar een klein beetje olijfolie in en bak de knoflook, courgette en de bosuitjes lichtbruin aan. Voeg hierna de spinazie toe tot het een mooi compact mengsel wordt. Maak het op smaak met zout en peper.

- Snij de zoete puntpaprika's in de lengte doormidden. Vul de puntpaprika geleidelijk met het net gemaakte mengsel. Bedek de puntpaprika met feta en pijnboompitten. Zet de gevulde puntpaprika ca. 15 minuten in de oven. Serveer het op een bedje van rucola .

Het is een Lidl recept van Sonja Bakker :

Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
Renate
Berichten: 5003
Lid geworden op: Zo Jun 21, 2015 11:50 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Renate » Vr Jul 17, 2015 2:43 pm

Mmmm! Niet gek! :)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Alie M
Berichten: 17519
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 10:39 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Alie M » Vr Jul 17, 2015 3:19 pm

Renate schreef:Hotdogs

Wat heb je nodig voor deze unieke hotdog?

– Broodmix
– hotdogs
– gesneden kaas
– zwarte bonen
– olijven
Aan de slag!

Rol het brooddeeg uit in een rechthoek van ongeveer 12 cm bij 17 cm. Plaats een hotdog op het deeg en vouw het deeg over de hotdog heen. Het overtollige deeg aan het voorkant druk je een rond en plat om het hoofd van de hond te vormen, het deeg aan de achterkant rol je om zo een staart te maken. Pak nu nog een stukje deeg, hier maken we de oren mee. Rol het deeg in een rolletje en maak het midden iets dunner. Plaats het rolletje met het dunne gedeelte op de “nek” van je hotdog. Druk de oren een beetje plat om echte honden flaporen te maken. Maak nu 4 kleinere rolletjes om de poten van de hond te maken, druk deze tegen het deeg aan zodat ze goed vastzitten.

Bak de hotdog vervolgens in de oven (bekijk de baktijd van je brooddeeg voor de exacte baktijd en temperatuur) Gebruik kaas, zwarte bonen en olijven voor de ogen en neus.
Het resultaat, een échte hotdog om op te eten!

Afbeelding
Met dank aan hondenwoordenboek.nl


Wat leuk en was t lekker ????
Afbeelding

Gebruikersavatar
Alie M
Berichten: 17519
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 10:39 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Alie M » Vr Jul 17, 2015 3:19 pm

[quote="Renate"]Mmmm! Niet gek! :)[/quote


Ziet er inderdaad goed uit, jammer dat ik er niet houd!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Alie M
Berichten: 17519
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 10:39 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Alie M » Vr Jul 17, 2015 3:20 pm

Petrina schreef:Lekker en makkelijk, geen idee hoe het heet!


Nodig:
olijfolie
rijst
broccoli
zoetzure saus
smaq
uien

Bereiding:

Kook de rijst zoals aangegeven op het pak
Kook de brocolli bijna gaar
Snij de smaq in kleine blokjes en bak ze in een beetje olijfolie op.
Snij de uien in stukjes, fruit ze mee tot ze glazig zien in de pan bij de smaq
Voeg bij de smaq en uien mengsel de brocolli en zoetzure saus.
Serveer met rijst

Heerlijk!!
Wat leuk een recept met Smac, doet me aan vroeger denken, deden we dat altijd in de macaroni, leuk!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Alie M
Berichten: 17519
Lid geworden op: Vr Jun 19, 2015 10:39 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Alie M » Vr Jul 17, 2015 3:21 pm

Inge wat een leuk recept, kan het ook met gewone zonnebloemolie?
Afbeelding

Gebruikersavatar
Grembel
Berichten: 3756
Lid geworden op: Di Jun 23, 2015 7:22 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Grembel » Za Jul 18, 2015 11:16 am

Ook tijdens visuitje weer gemerkt hoe favoriet dit recept is, daarom plaats ik het weer.

ADVOCAAT-WHISKYTAART

Ingrediënten:
* 2 pakken lange vingers
* 6 theelepels oploskoffie
* 6 eetlepels whisky
* 6 eetlepels heet water
* 4 eetlepels basterdsuiker
* 500 ml slagroom
* een halve fles advocaat
* mokkaboontjes / chocolade rozijnen/pinda’s (voor garnering)
* geschaafde of geraspte chocolade of chocolade vlokken / hagelslag

Bereiding:
Beboter de springvorm.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Week de gelatine blaadjes in wat lauw water.
Bedek de bodem van de springvorm met de lange vingers, de suikerkant naar boven.
Roer de oploskoffie, de whisky en het heet water door elkaar.
Bestrijk de lange vingers met de helft van het koffie-whisky mengsel. Dit doe ik met de theelepel. Kom je tekort, gewoon in verhouding bij maken
Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf.
Spatel de advocaat erdoor.
Bedek de lange vingers met de helft van het advocaat- slagroom.
Deze laag bedek je weer met lange vingers, suikerlaag naar boven.
Ook deze lange vingers bestrijk je met het koffie-
whiskymengsel.
De overgebleven advocaat-slagroom over de lange vingers verdelen.
De chocolade al raspend over de taart verdelen.
Vind je dit te veel werk dan kun je ook voor hagelslag of chocolade vlokken kiezen, maar doe dit dan vlak voor het serveren moment, want ze worden zacht.
Ter garnering (vlak voor serveren) een toefje slagroom met een koffieboontje erop.
Je kunt ook de taart versieren met koffieboontje, er hoeft geen extra slagroom op!!
Deze taart 2 dagen van te voren klaar maken en uiteraard in de koelkast bewaren.
Tip: gebruik slagroom uit de koeling. De pakjes houdbare slagroom kan ook maar die moet echt heel goed koel zijn anders stijft hij minder goed op en kun je het beste wat klop-fix er door. Klop-fix maakt het wat steviger. Handig als de taart bijv. mee moet naar een picknick, of als de vorm iets te klein is voor mengsel en er een kop op komt. Afdekken gaat dan goed door er prikkertjes in te plaatsen en het dan af te dekken
Afbeelding

Gebruikersavatar
wild flower
Berichten: 6969
Lid geworden op: Do Jun 18, 2015 10:41 pm

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor wild flower » Za Jul 18, 2015 11:59 am

annanas-watermeloen-sap

Nodig:

een verse ananas
een watermeloen
ijsblokjes
munt ( het goedkoopst en lekkerst bij de Turkse winkel )

Afbeelding

Maken:

Snij de ananas in grove stukken en snij de meloen (ontdoe die eventueel van de pitten) in stukken en gooi gelijke delen met blokjes ijs in de sapcentrifuge.
Snij de munt klein en voeg die toe.
Schenk het sap in een mooie glazen kan, rietje erin en smullen maar.

Afbeelding

Voor een twist kan je er natuurlijk altijd een scheutje vodka door doen :lol:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Grembel
Berichten: 3756
Lid geworden op: Di Jun 23, 2015 7:22 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Grembel » Za Jul 18, 2015 12:18 pm

wild flower schreef:annanas-watermeloen-sap

Nodig:

een verse ananas
een watermeloen
ijsblokjes
munt ( het goedkoopst en lekkerst bij de Turkse winkel )

Afbeelding

Maken:

Snij de ananas in grove stukken en snij de meloen (ontdoe die eventueel van de pitten) in stukken en gooi gelijke delen met blokjes ijs in de sapcentrifuge.
Snij de munt klein en voeg die toe.
Schenk het sap in een mooie glazen kan, rietje erin en smullen maar.

Afbeelding

Voor een twist kan je er natuurlijk altijd een scheutje vodka door doen :lol:



hmmm klinkt goed, heb toevallig watermeloen in huis en munt groeit in de tuin

Gebruikersavatar
Grembel
Berichten: 3756
Lid geworden op: Di Jun 23, 2015 7:22 am

Re: Plaats hier jullie lekkere recepten

Berichtdoor Grembel » Zo Jul 19, 2015 10:56 am

Indische Rendang

Ingrediënten:
1 kilo rundvlees (sukadelappen, doorregen lappen of magere of allebei)
Wokolie / Rijstolie
2 kleine pepertjes (zonder zaadjes of met voor extra pit)
1 grote ui grof gesnipperd
3 tenen knoflook geperst
2 tl Koenjit (kurkuma)
2 tl Laos (gemalen gelangawortel)
2 tl Djahé (gemberpoeder)
2 tl Ketoembar (gemalen koreanderzaad)
2 tl Sereh (gemalen citroengras)
2 tl Zwarte of witte peper
2 tl Vetsin is een smaakversterker (hoeft niet persé)
3 tl (met kop erop) bruine of rietsuiker
2 bouillonblokjes (rundvlees)
2 Eetlepels droge kokos
Als laatste een scheut santen (kokosmelk) doorroeren

Bereiding:
Rundvlees in blokjes snijden
Flinke scheut wokolie of rijstolie (half/half kan ook)
Olie heet laten worden
Alle vlees erin en alle kruiden en specerijen erop leggen tot het pruttelt. Pas roeren als het vlees aan de bovenkant gaar oogt.
Daarna roeren en op zachte stand laten pruttelen totdat het gaar is (2 uur minstens). Af en toe proeven en water, kruiden e.d. naar smaak toevoegen. Er moet een romige jus ontstaan.

De theelepels worden lichtjes afgestreken. In ieder geval geen kop erop! Kan altijd nog bij.

Serveren met witte (kleef)rijst en een beetje atjar, komkommersalade en sperzieboontjes en kroepoek.
Ook lekker om een paar hard gekookte eieren als laatste toe te voegen bij de rendang, zodat de smaak heerlijk kan intrekken!

Bron: Femke Etty-Los
Afbeelding


Terug naar “Eten en drinken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten