Pas op! Contactloos zakkenrollen !!

Nieuws en nieuwtjes zijn of persberichten krant en TV met een hoog en lage nieuwswaarde
Gebruikersavatar
wild flower
Berichten: 8749
Lid geworden op: Do Jun 18, 2015 10:41 pm

Pas op! Contactloos zakkenrollen !!

Berichtdoor wild flower » Vr Feb 05, 2016 11:15 am

Volgens de banken is het absoluut veilig, superhandig en onmogelijk te rollen: contactloos betalen. Maar een test van de Consumentenbond wijst uit dat dit allerminst het geval is.

Sterker nog contactloos zakkenrollen blijkt een fluitje van een cent.

Met mobiele pinapparaatjes, bedoeld voor kleine ondernemers, is het kinderspel om naast iemand te staan die zijn of haar pinpas los in een zak of tas heeft zitten.

https://www.youtube.com/watch?v=J-UlwW9gPuU

De NFC-chip maakt contact met het apparaat en voilá zonder dat je het door hebt kan een bedrag van maximaal 25 euro worden gerold.

Duizenden euro's :

Voor bedragen boven de 25 euro is je pincode nodig. Maar anders dan wat veel banken beweren is het niet nodig om je pas in een pinapparaat te steken.

Een slimme dief, die over je schouders meekijkt bij de kassa zou je in theorie duizenden euro’s lichter kunnen maken zonder ooit je pinpas in handen te hebben gehad.

Tips:

Wie echt veilig wil zijn moet contactloos betalen volgens de Consumentenbond helemaal uitzetten. Dit kan vaak via internetbankieren.

De Consumentenbond erkent zelf ook dat dit nogal een forse stap is voor iedereen die wel gebruik wil blijven maken van het contactloos gemak. Een metalen hoesje of aluminiumfolie rondom je pinpas kan ook een oplossing bieden tegen zakkenrollers.

Verder is het verstandig om een daglimiet in te stellen. Doe je nooit grote betalingen contactloos dan is het zeker aan te raden om dit in te stellen op maximaal een paar tientjes per dag.

bron : Consumentenbond en Metro nieuws

Wij hebben het contactloos betalen uitgezet . ( kan via internetbankieren ) .
Afbeelding
" El arte de vivir consiste en aprender a bailar en la lluvia en vez de esperar el sol."

Terug naar “Nieuws en nieuwtjes”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten